Organik Gün Kurusu Kayısı 1 Kg
+90 422 323 92 62

Organik Gün Kurusu Kayısı 1 Kg

Görüntüleme: 3302 | 1 Yorum

28,00 TL
KURU KAYISI  içerdiği vitaminler ve minerallerce çok zengindir. 
 
• Kuru kayısı özellikle potasyum yönünden zengindir. Potasyum minerali, normal kalp atışı, kan basıncının ayarlanması ve kasların kasılıp gevşeme hareketinin gerçekleştirilmesi için önemlidir. 
• Kayısıda bol miktarda bulunan diğer besin öğesi ise A vitaminin öncüsü olan beta karoten’dir. Beta Karoten, kanserin, özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcıdır. A vitamini akne gibi bazı cilt bozukluklarını önler, büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını güçlendirir ve bağışıklık sistemini korur.
• Kayısı içerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine de faydalıdır. Ayrıca diş sağlığı açısından da önemlidir. İçerdiği demir ile kansızlığı önler, kan yapımına yardımcı olur, cildi ve saçı canlı tutma özelliği vardır. Demir, oksijenin vücutta tüm dokulara taşınmasına yardımcı olur, kan yapımını sağlar.
• Kuru kayısı, doğal lif yani posa açısından çok zengin bir meyvedir. Bu özelliği ile bağırsakları korur, sindirim problemlerine yardımcı olur. Lifli besinlerin kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, Alınan posa miktarı arttıkça koroner kalp hastalığı ve buna bağlı gerçekleşen ölüm oranında azalma olduğu görülmüştür. Posalı besinler; kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada da faydalı olurlar. 
3-4 adet kuru kayısı 1 porsiyon meyve enerjisine eşittir.
Kuru kayısı ve ceviz ’in avantajları:
• Sabahları aç karnına tüketilmesi barsakları çalıştırır, kabızlığa iyi gelir.
• Damak tadı olarak da çok yakışan kayısı ile cevizin birlikte tüketilmesi, kalp sağlığına pozitif etki eder
• Zayıflama diyetlerinde , az yağlı süt veya ceviz veya fındık ile iyi bir ara öğün seçeneğidir 
• Sık seyahat edip meyve yemekte zorlananlar yanlarında kuru kayısıyı kolayca taşıyabilirler
• Emzirme dönemindekiler hiç şeker ilave etmeden bol bol kuru kayısı hoşafı içerek süt verimlerini arttırabilirler.
• Meyve salatalarına karıştırılabilir, yulaf ile birlikte sabah kahvaltısına eklenebilir.